O Vřesinské pekárně

Do poloviny minulého století existovala ve Vřesině věhlasná malá pekárna. Rádi bychom navázali na tuto tradici poctivé řemeslné výroby chleba a ostatního pečiva.

Prozatím se specializujeme na pečivo z žitné mouky, ale v budoucnu chceme náš sortiment dále rozšiřovat. Sledujte naše aktivity na webu a sociálních sítích.

Pro výrobu používáme primární suroviny ve vysoké jakosti z nejbližšího okolí. Žitnou mouku odebíráme z mlýnu Herber (Holasovice), kmín je “český”, voda je kohoutková v kojenecké kvalitě, sůl je sice z moře nebo z Himálají, ale je čistá, tj. bez dalších běžných aditiv, atd.

Námi vyrobený kvásek je živý material, na který má vliv mnoho faktorů. Kromě teploty, vlhkosti a dalších víceméně měřitelných veličin, někteří tvrdí, že i fáze měsíce hraje svoji roli… Proto při jeho zpracování musí být lidé znalí s šikovnýma rukama. V našem týmu právě takoví jsou, a proto pečeme chleby tak dobré.

Žitný kváskový chléb z Vřesinské pekárny pečeme s láskou. Pro Vás.

Pekaři z Vřesinské pekárny

Sdílejte s námi

Vřesinská pekárna, provozuje HERTIN s.r.o., vresinskapekarna@gmail.com

.

.